Sagde pigen i kor: Koncert med Sankt Annæ Pigekor

“S N A R T
vokser jeg ud af mørket
min kant er skrap
min stemme er varm og derfor drages I
tro på det
sådan sagde pigen i kor”

Komponist Louise Alenius’ nye værk "Sagde pigen i kor" er en tids bue over en korpiges liv. Ved at bede Sankt Annæ Pigekors sangere om, anonymt, at besvare 5 åbne spørgsmål ønsker Alenius at få et bredt og umiddelbart indblik i sangernes tanker om i 'for- nu- og 'fremtid'.  Igennem de ca. 65 pigers personlige, smukke, voldsomme og sårbare udsagn trækker Alenius de tydeligste mønstre frem skriver tekst og musik som en buen henover et helt liv - set med en ung piges øjne.

Dele af værket er bygget op så pigerne kun skal synge de ord de spejler sig i netop den dag værket opføres, og den samme passage kan derfor lyde forskellige fra gang til gang, alt efter hvem der er med i koret, og hvordan de har det på dagen.

Koncerten er en del af Frederiksberg Festspil 2021. Fra 15. til 19. september fylder festspillet Frederiksbergs mange fantastiske rum og sale med nationale og internationale stjerner fra musikkens, teatrets, dansens og litteraturens verdenen. Nye inspirerende møder opstår når f.eks. Dreamers Circus møder Pernille Rosendahl, Mahlers 9. Symfoni med Cph Phil streames til det rå spillested Urban 13 og tilsættes ballet eller musik og performance smelter sammen hos Madame Nielsen.

Om Louise Alenius

Louise Alenius er en af sin generations mest spændende klassiske komponister. Hendes værker hacker formater, forstyrrer sine musikere, udfordrer tilskuerne dissekerer koncertens form. Hendes karriere som partiturkomponist for klassiske ensembler begyndte i 2008 med ny musik til den 2. akt af August Bournonvilles ballet Napoli med urpremiere på Det Kongelige Teater i 2009. Louise Alenius er autodidakt og rundet af det parisiske musikproduktionsmiljø, hvor hun i en periode levede som sanger, producent og med tiden tiltagende også som komponist af primært elektronisk musik og musik til reklamer og film. Denne skoling, har givet Alenius’ musik en tilgængelig lethed, som præger det i øvrigt komplekse overbliksarbejde med de store og langstrakte strukturer i partiturværkerne.

Sankt Annæ Pigekor Sankt Annæ Pigekor er blandt de førende af sin art og indtager en fremtrædende rolle i dansk og internationalt korliv. Koret blev grundlagt i 1973 og har sin base på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole, hvor klassekammeraterne synger i Københavns Drengekor. Koret består af i alt 140 piger, men typisk optræder koret med et hold på 35-70 sangere ad gangen. Sankt Annæ Pigekor har en stor en repertoiremæssig spændvidde og er blandt andet kendt for sine opførelser af nye værker, danske sange, klassiske værker samt rytmisk musik.