Tirsdag d. 21. maj 2019, Kl. 12:30 til kl. 17:00

Forårsturen med Tirsdagstræf går i år til Helligtrekongers Kirke i Vallensbæk, med omvisning ved digteren Søren Ulrik Thomsen.

Vi kører i bus fra Frederiksberg Runddel kl. 12.30 og regner med hjemkomst ca. kl. 17.00. Billetter kan købes til Tirsdagstræf den 7. og den 14. maj til 175 kr.

Da pladsen i den gamle Vallensbæk Kirke var blevet for trang til menigheden, blev det besluttet at bygge en ny. Helligtrekongers Kirke stod færdig i 2012 og er et smukt og spændende bud på en moderne kirke. Kirkens ydre skal er af glas og spejler både middelalderkirken til den ene side og sognegården til den anden. Pladsen imellem de tre er tænkt som et kirketorv med plads til fx udendørs gudstjenester.

Kirkens indre er muret og hvidkalket, brudt af åbninger flere steder, hvor lyset kan vælde ind og blikket vandre ud.

Menighedsrådet og Statens Kunstfond spurgte Søren Ulrik Thomsen, om han ville skrive tekster til udsmykningen, men han bad om i stedet at måtte vælge en sammenhæng af bibelcitater. De opleves nu som helhed, når man føres igennem kirken. Søren Ulrik Thomsen vil selv vise os rundt og fortælle om arbejdet med at udvælge citaterne.

Efter kirkebesøget får vi eftermiddagskaffe og kage, inden turen går tilbage til Frederiksberg Kirke.

Du kan læse mere om Vallensbæk Kirke her.

Søren Ulrik Thomsen
175 kr.