• This event has already taken place.
Onsdag d. 5. juni 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:00

Ensemble Experimental og to ungdomskor

SWR Experimentalstudio er et 50 år gammelt studie, som blev grundlagt af den tyske radiostation i Stuttgart for at realisere den nye komponistgenerations projekter. Iblandt dem var Stockhausen, Nono og Cage. Siden dengang har studiet fået sit eget ensemble, som kommer til Åben Klang for at optræde med Frederiksberg Sogns Pigekor.

Eksperimentalstudiets nuværende leder er komponisten Detlef Heusinger og med sig bringer han fire værker, der er komponeret for ensemblets spektakulære besætning, der inkluderer theremin, el-guitar, cello, slagtøj og synthesizer.

Ud over værkerne af Heusinger opføres Harveys Ricercare una melodia, hvor celloen leder efter en melodi i en musik, hvor motiverne jager hinanden som i en kanon.

Programmets uropførelse er skrevet til SWR Experimentalstudios ensemble af Li-Ying Wu. Wu har i sine seneste værker på forskellig vis forsøgt at kommentere fænomener, vi oplever i vores hverdag. Hun fortæller: ”I The Truth Will Set You Free vil budskaber blive forvrænget, forvansket, forenklet og forstærket - også kaldet manipulation, propaganda, populisme og “fake news”. Musikken vil derfor – i hvert fald i starten - være voldsom, kraftig, forvrænget og støjende, men forhåbentlig vil sandheden efterhånden materialisere sig og være åbenbar, også for lytteren.”

Musiksnak efter koncerten

Mød kunstnerne på tæt hold når KLANGs erfarne kulturformidlere møder dagens kunstner.

Om Åben KLANG

Åben KLANG er en minifestival i festivalen. En festival-maggiterning. Den femte juni er der mulighed for at få et virkelig bredt musikalsk program serveret i overskuelige størrelser. Det er en aften med tre koncerter og whiskysmagning, hvor musikken bliver spillet af lokale og internationale navne, og hvor de fleste værker er helt spritnye. Der er kommer til at være hele fem uropførelser i løbet af aftenen. Ligesom i 2018 foregår Åben Klang i Frederiksberg Kirke og i Frederiksberg Menighedshus.

Læs mere om festivalen Klang her.

Ensemble Experimental, Frederiksberg Pigekor & Fredrikstad Barnekor
Frederiksberg Kirke, Frederiksberg Allé 71, 1820 Frederiksberg