Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Vi har savnet genbrugsbutikken

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Vi har savnet genbrugsbutikken
Udgivet tir d. 20. apr 2021, kl. 12:50
AKTUELT

Af Birte Lindstrøm, medlem af Frederiksberg Sogns Menighedsråd

Efter lang tids corona-lukning åbnede Kirkens Genbrug, Frederiksberg sogns genbrugsbutik, igen den 8.marts.

Vi er nu i gang med det andet udsalg, og det er gået fantastisk godt, godt for sognets menighedspleje og godt for de frivillige, godt for fællesskabet. Ikke alle har endnu kunnet eller turdet komme tilbage på deres vagter, men ingen har undervejs fundet ud af, at de kan undvære fællesskabet med de andre, en meget vigtig del af butikkens eksistensberettigelse. 

Alle har givet udtryk for, at de savnede butikken og glædede sig til at komme tilbage. Her, som så mange andre steder, er det under coronarestriktionerne blevet tydeligt i, hvor høj grad vi er sociale væsener med behov for kontakt med andre, behov for struktur i hverdagen og menighedsfuldt indhold i dagligdagen.

Også kunderne har glædet sig, mange gav udtryk for det og sagde, de havde savnet butikken, så det var gensidigt. Det har været tankevækkende at se køerne uden for butikken, også i dårligt vejr! Mange spurgte, om de måtte komme ind, eller der ville være for mange. Vi er blevet rutinerede i at tegne imaginære cirkler med 1 m i diameter og os selv som centrum. Vi spritter af, holder afstand, sætter skærme op og beskytter os, de andre er blevet en potentiel fare for os og vi for dem.

Men det konstante blik på de andre har måske også vænnet os til en større hensyntagen, har skabt nogle nye normer for, hvordan vi omgås, en nærhed i afstanden.

Forhåbentlig holder det ud over coronaen; vi fortsætter i hvert fald med håndsprit og skærme og glæde over fællesskabet.

Læs tidligere indlæg i serien Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd.