Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kroen, kirken – og teatret

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kroen, kirken – og teatret
Udgivet man d. 12. apr 2021, kl. 09:20
AKTUELT

Af Mogens Holm, medlem af Frederiksberg Sogns Menighedsråd

Et gammelt ord siger, at leder man efter kroen i en fremmed by, skal man gå efter kirketårnet, for kroen ligger i reglen over for kirken. Det er utvivlsomt rigtigt i mange tilfælde, dog ikke i vores sogn. Hvis Slotskirken kan siges at ligge over for noget, så må det være Hærens Officersskole. Og det er jo noget ganske andet.

Frederiksberg Kirke ligger over for et teater, og det er på sin vis meget passende, for det er en almindelig antagelse, at teatret som kunstart er vokset ud religiøse riter.

De to bygninger, der ligger vis-à-vis på Frederiksberg Allé, er heller ikke helt ulig hinanden. Der er tilskuerrækker og scenepodie begge steder. Der er nogen, der agerer foran andre. Og både kirken og teatret forholder sig til aktuelle og vedkommende emner.

Men på et tidspunkt holder lighedspunkterne op. Teatret - når det er bedst - afprøver til stadighed nye muligheder, det problematiserer verden omkring os og afdækker ind i mellem også en dybere mening. Men det foregår i glimt, og der er ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem ansatserne. Vi finder ikke en samlet retning.

I Kirken finder vi vejen, sandheden og livet.

Læs tidligere refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd her.