Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kirkens kor er et fantastisk aktiv

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kirkens kor er et fantastisk aktiv
Udgivet man d. 29. mar 2021, kl. 07:30
AKTUELT

Af Kim Røssell, medlem af menighedsrådet og personaleansvarlig (kontaktperson)

Der er mange veje ind i menighedsrådet. Min vej startede med en datter, der sang i kirkens kor.

Sognets tre kor (Spirekoret, Juniorkoret og Pigekoret) er et fantastisk aktiv for sognet. Korene er – ligesom folkekirken – åbne for alle og samler sangglade unge på tværs af skoler, klasser og social baggrund. Her skabes et stærkt fællesskab, som støtter, når ungdomslivet slår knuder.

I Spirekoret og Juniorkoret er forældrene med på sidelinjen, og mellem forældrene skabes der også netværk og fællesskaber, som styrkes, når de sammen skaber scenografier og syr dragter til en musical, rejser med korene eller hjælper til med en koncert. Pigekoret har i mere en 35 år rejst hvert år og repræsenteret Frederiksberg Sogn ude i verden, når de har optrådt i og besøgt danske kirker i lande. Udenlandske kor har besøgt Danmark og overnattet i menighedshuset i Pile Allé eller været indkvarteret hos kormedlemmer.

Vi havde besøg af et fransk kor, som her giver koncert i toppen af Frederiksberg Rådhustårn.

Vi havde besøg af et fransk kor, som her giver koncert i toppen af Frederiksberg Rådhustårn.

Musikken får børn og unge til at vokse. Måske er man ikke bogligt stærk, men kan stå på en scene. Personlig husker jeg en korrejse til Carcassonne i Frankrig, hvor pigerne selv måtte gå rundt i den gamle fæstningsby. Tre piger fortæller korlederen, at den ene er god til klokken, den anden er god til at læse, og den tredje er god til at finde vej, så de kan sagtens gå rundt på egen hånd sammen – et smukt eksempel på erkendelse, og hvor langt man kan nå, når man puljer sine styrker.

Før COVID-19 lukkede Danmark ned, kunne du regelmæssigt opleve korene i forbindelse med kirkelige handlinger. Fællesskabet i korene er så stærkt, at selvom vi ikke kan mødes fysisk, så mødes de virtuelt, som du lige nu kan opleve på kirkens hjemmeside.

Pigekorets første 34 års historie er fastholdt i bogen Frederiksberg Sogns Pigekor 1984-2018 som kan købes på kirkekontoret. Indtægten går ubeskåret til korarbejdet.

Læs tidligere indlæg i serien Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd her.