Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kirken er for mennesker og skabes af mennesker!

Refleksioner fra Frederiksberg Sogns Menighedsråd: Kirken er for mennesker og skabes af mennesker!
Udgivet tir d. 2. mar 2021, kl. 13:44
AKTUELT

Af Kim Røssell, medlem af menighedsrådet og personaleansvarlig (kontaktperson)

Kirken er for mennesker og skabes af mennesker!

Den smukke og historiske kirkebygning ved Frederiksberg Runddel er for mange det håndgribelige bevis på Folkekirkens tilstedeværelse. Når man ser et nydøbt barn omgivet af familien, de glade konfirmander med langstilkede røde roser, et smukt brudepar omgivet af glade gæster eller den mørke rustvogn med en hvid kiste, bliver man mindet om, at den smukke kirke er rammen om store begivenheder i det levede liv.

Men uden engagerede og innovative medarbejdere bliver folkekirken en tom skal.

Pandemien har vist, at I Frederiksberg Sogn har nogle utroligt engagerede og innovative medarbejdere, som på trods af utallige benspænd fra COVID-19 insisterer på at finde nye veje. 

På rekordtid har nye tiltag set dagens lys – altid med fokus på at være kirke for mennesker. Da kirken var lukket, lavede vores præster hver dag en digital hilsen til vores hjemmeside. Da kirkens kor ikke kunne øve indendørs, rykkede de udenfor og øvede med afstand uanset vejret. Nu øver de sammen, men hver for sig, på Teams i bedste ”Danmark Synger Sammen"-stil. Babysalmesang er også gået online. 

For at imødekomme den store efterspørgsel ved juletid gik præster, organister, kordegn, kirke- og kulturmedarbejder og kirketjenere i gang med at planlægge udendørs julegudstjenester i Frederiksberg Slots gaard for over 1.000 mennesker. Det blev den 23. december mødt af nye benspænd. I stedet stod præsterne på Frederiksberg Allé juleaften og delte poser ud. Et af de helt nye tiltag er ”Walk and Talk” med din præst i Frederiksberg Have.

Vores kommunikationsmedarbejder har været helt central i processen. Hun optager, redigerer, samtidig med at hun lærer nye programmer, formater og platforme at kende. ”Vi lægger skinnerne, mens vi kører” kalder organisationsteoretikerne det.

Alle glæder sig til at vinke farvel til COVID-19, men kirkens skønne medarbejdere har virkelig været et lyspunkt, og alle jer omkring kirken har taget rigtig godt imod deres innovative erstatninger for samværet. Så selvom vi forhåbentlig snart siger farvel til COVID-19, bliver intet som før.