Udgivet af Jonas Thy Østengaard, tir d. 19. feb 2019, kl. 20:51

Fredag d. 15. marts kl. 16-21.

Nu får børnene deres helt egen Kulturnat, og på Frederiksberg er en lang række kulturaktører gået sammen om et særarrangement på Frederiksberg Hovedbibliotek under overskriften: Porten til En Anden Verden. Her kan du bl.a. høre Frederiksberg Sogns kor for børn og unge synge sange om ugler, sørøvere og engle. Kulturnatten har gennem de sidste 26 år stået for Københavns største årlige kulturbegivenhed med flere hundrede fantastiske arrangementer hvert efterår i oktober måned. Som noget helt nyt får børnene nu deres egen Lille Kulturnat, fredag d. 15. marts, og på Frederiksberg er en lang række kulturaktører gået sammen om et stort fællesarrangement på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her rykker Folkekirken ind sammen med Riddersalen, Frederiksberg Teater, Børnemuseet og mange flere, for sammen at skabe En Anden Verden fuld af kulturelle oplevelser for hele familien. Børnene vil blandt andet få mulighed for at klæde sig ud, spille på musikinstrumenter, deltage i kreative workshops og lade sig overraske af forskellige kunstneriske indslag - kort sagt gå på opdagelse i kulturens mangfoldige verden.

Spirekor, Juniorkor og Pigekor

Frederiksberg Sogns kor for børn og unge er en del af Den Lille Kulturnat og giver to koncerter: Kl. 17.00-17.15 kan man høre Spirekor, Juniorkor og Pigekor give fælleskoncert med en håndfuld eventyrlige sange for de mindste om ugler, sørøvere og engle og kl.18.00-18.15 giver Juniorkoret sammen med Pigekoret smagsprøver på deres brede repertoire af sange på dansk og udenlandsk. For korleder Sigrid Damsager er det sjovt og udfordrende at arbejde med så mange korsangere i så forskellige aldre: ”Det er jo skønt at se lyset i deres øjne, når de synger de sange, som de elsker”, fortæller hun og fortsætter: ”Det vigtigste for os er, at alle gør deres bedste og har lyst til at være med, hvor der er højt til loftet og plads til både det sjove og det sørgelige, det barske og det blide”.

Spirekoret er for de 4-6-årige, og her synger og leger de musikken ind med fagter, musikalske håndtegn (solmisation) og sanglege. Også de voksne får lov at synge med Spirekoret, så de mindste helst naturligt oplever det flerstemmige. Juniorkoret er for børn fra 1. klasse og har fokus på sang, stemmetræning og musikalsk bevidstgørelse. Det hele foregår i en oplevende og legende atmosfære, hvor alle der kan lide at synge og vil gøre sig umage, kan være med. Pigekoret er for piger fra ca. 12 år. Her synger de flerstemmigt, videreudvikler både sangstemmen, nodelæsning og fornemmelsen for det musikalske fællesskab. Den klassiske musiks smukke værker står i centrum, men også helt nyskrevet musik er på repertoiret. ”Det er livsbekræftende at se korene vokse med opgaven, når vi øver koncentreret op til optræden i Tivoli, til årets Luciaoptog eller til Den lille Kulturnat, hvor alle korene medvirker. Ud over musikken er det vigtige venskaberne og den fælles begejstring på tværs af alder, når vi har været ude at give koncert og begejstret eller rørt mennesker til tårer med vores musik - og det sker faktisk ganske tit”, slutter Sigrid Damsager med et smil.

Den Lille Kulturnat på Frederiksberg Hovedbibliotek - fredag d. 15. marts kl. 16.00-21.00: Kl. 17.00-17.15 er der koncert med Spirekor, Juniorkor og Pigekor kl. 18.00-18.15 giver Juniorkoret og Pigekoret koncert. Korene ledes af Sigrid Damsager og akkompagneres af Frederiksberg Slotskirkes organist, Christian Winther Christensen. Programmet for ”Porten til En Anden Verden” henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 2-12 år. Adgang med billetarmbånd, der kan købes på Hovedbiblioteket: 85 kroner for en voksen med op til fire børn. Læs mere om Porten til En Anden Verden på www.fkb.dk og Frederiksberg Sogns kor her.

Kategorier Nyt